Sateiden saarella, teenjuojien ihmemaasta palattu. Ennen matkaan lähtöä etsin ja hain tietoja Lontoon alueen lankakaupoista, ja löytyihän niitä muutama. Ensimmäinen kohde oli John Lewisin tavaratalo ja erityisesti sen 4s kerros.

Mitään niin upeaa en ole nähnyt koskaan ennen, upeita lankoja useita hyllyllisiä. Ensialkuun ei tienyt mihin astua, mihin suuntaan revetä ja 30min ihastelun jälkeen oli pää aivan sekaisin. Kaikkea ihanaa, kaunista, kaikkea olisi kiva saada. Valmiita tarvikepaketteja - langat, puikot yms tarpeet - runsaasti. Sitten iski mukaan järki; matkalaukun koko on rajallinen. Ja kun ei osannut valita vain yhtä, oli aika ottaa tuumaustauko ja laskeskella hotellihuoneessa lankojen hintoja.

Lopputulos: langat on Englannissa, ainakin Lontoon alueella, samoissa hinnoissa kuin Suomessa, puikot ja muut tarvikkeet jopa kalliimpia. Oxford Streetiltä löytyi onneksi lehtikauppa, josta sain käsityölehtiä, mm ristipistolehdet olivat selvästi halvempia kuin Suomesta ostettaessa. Niitä tulikin sitten shoppailtua.

Torstaina sitten kävin myös Islingtonissa etsimässä lankakaupan Loop. Pieni, tunnelmallinen kauppa, melko pieni valikoima. Alakerrassa kauhea lontoonpulputus, paikallinen käsityöpiiri kokoontui. Lankoja taas vaikka ja mitä ihanaa, mutta valikoima suppeampi kuin John Lewisilla ja hinnat samoissa. Ei mitään mikä olisi huutanut suoraan "osta minut!".

Paluu John Lewisille, jossa langat olivat yhä ihania, mutta hinnat alkoivat jo loppumatkasta tuntumaan liian kovilta budjetille. Muutamia käsityötarvikkeita ostin, kun kerran olin kaupassa ja yhden joululahjankin sain.

Eli lopputulos: yksi kirjontatyökehys, neulenukke ja veljen ostamat 7 paria bambuisia puikkoja puikkopussissa (ovat joululahja minulle, minä ostin hänelle paketin, jolla voi opetella yli 150 taikatemppua...). Ei lankoja. No...saa niitä lankoja Suomesta ja onhan tuota varastoa omasta takaa jo ennalta. Nyt vain tekisi mieli kauheasti aloittaa ristipistotyö!