Onneksi en osallistu lankahamstereihin tänä(kään) vuonna, vaikka ehkä meidän talouden miespuolisen henkilön mielestä olisi aihetta ko aktiviteettiin... Ensinnäkin mielummin ostan lankaa ja suunnittelen kaikkea mitä siitä voisi tehdä, ja sitten jätän toteuttamatta ne. Minulla on miljardi aloitettua työtä ja toinen mokoma suunnitelmia. Enkä oikein sitten saa mitään valmiiksi...

Nyt piti olla perjantaista sunnuntaihin vapaata, mieskin lähti reissuun viikoksi. Ajattelin, että voisi käpertyä vain sohvannurkkaan, neuloa takkatulen ääressä ja välillä silitellä kissoja. Kissan viikset! Eilen ja tänään minua tarvittiin töissä (tiedän, etten ole korvaamaton, mutta 60e hälytysraha + päivän palkka tietää monta uutta lankakerää - joista ei ole aikaa neuloa kuitenkaan mitään), eli töissä on mennyt aika tehokkaasti. Tänään meinasin mennä käsityömessuille, mutta tosiaan töitten takia jätin välistä - onhan ne vielä huomennakin (pitänee netistä etsiä kommenttia ko tapahtumasta, mitä mieltä porukka on ollut, kannattaako lähteä).  Voisi melkein yhdistää päiväkävelyn ja messuilla käynnin! Sillä varauksella että ei töihin soiteta, tosin kun alla on nyt 9vrk työputki ja ensiviikolla tulossa 5vrk putki päälle, niin ehkä sitä pitää ihan lain mukaan olla edes yksi vapaa välissä. Ei kait voi ihan laillisesti teettää15vrk töitä putkeen? (tai sitten ratkaisevat asian perinteiseen tapaan; korvaavat menetetyn vapaa-ajan rahassa).

Tässä kuitenkin pari valmistunutta neuletta. Ihan näin ahkera en ole sentään ollut, nuo lapaset on jo viime syksyltä/alkutalvesta. Piti olla osa joululahjaa, mutta unohtui  paketista silloin ja lopulta päätyivät tammikuun synttärilahjaksi 2-vuotiaalle miehen siskontytölle. Kuva on taas kerran harvinaisen epätarkka, mutta jotain selvää tuosta silti saa. Koko on noin 2v kokoa. Lankana Nalle musta&monivärinen, puikot 2,5mm.

 386733.jpg

Toinen mikä valmistui nyt, parahiksi näille koville pakkaskeleille mitä tässä keskellä viikkoa täällä pohjoisessa oli, on myssy. Ihan perusmyssy Novitalta, Huopasesta tehty ja kaksi kertaa koneessa pyöräytetty kypärä.

386734.jpg

Kissa-ihmisena neulahuovutin toiseen korvaläppään istuvan kissan, piparimuottia apunakäyttäen.

386735.jpg

Nyt on samaan sarjaan (tai lähes) tulevat kinttaat työnalla, harmi ettei ne ehtineet valmiiksi nyt näille pakkasille. Pää nimittäin oli paikoitellen hikimärkänä tuon pipon kanssa, mutta sormet umpijäässä nahkahanskoissa. Enhän minä itselleni osaa lapasia neuloa.