Eipä tullut sitten pahemmin kesän aikana tänne kirjoitettua. Nyt sitten kuvasin kunnolla ison läjän kesän aikana valmistunutta (sen vielä isomman läjän sitä mitä EI valmistunut jätin suosiolla kuvaamatta). Tällä hetkellä suhdelukuna tuntuu olevan 1:10 eli yksi valmistunut 10 aloitettua kohden. Missä on minun kärsivällisyyteni? Pitkäjännitteisyyteni?

Yksi mikä kesällä on hidastanut tekemisiä on tuo päättötyö, sitä on tullut naputettua rivi jos toinenkin. Toinen oli sitten työpaikka, töitä pahimmillaan 14h vuorokaudessa, 7 vuorokautta putkeen. Epäinhimillistä? No kun katsoo tilinauhaa niin ei sitten... Mutta ihan tosiaan välillä kun oli vapaata niin ei jaksanut sitten enää tehdä oikein mitään kuin koittaa nukkua univelkoja pois. Tosin kun oli tottunut heräämään klo 7ksi töihin niin sitä heräsi vapaallakin klo 6.30 paikkeilla kauheaan pelästykseen että "nyt olen jo myöhässä!".

Neulomisista suurin osa tuli tehtyä parin Keski-Suomeen ja yhden Etelä-Suomeen suuntautuneen kesäreissun aikana - mies sai olla kuskina ja minä tikuttelin siinä vieressä. Matkat menivät sujuvasti ja nopeasti, neuleitakin tuli tehtyä.

Mutta tähän päivitykseen ei tulekaan kuvia uusista neuleista. Miksei? No koska tuo meidän kamera sanoi sopparin irti. Siis tuo digikamera, ei onneksi järkkäri. Väittää muistikorttivirhettä ja mies sitten joutui formatoimaan muistikortin nelisen kertaa kunnes kamera yks kaks päätti alkaa taas toimimaan. Arvatkaa ketuttaako ja alanko ihan heti kuvaamaan noita kuvia uudestaan!

Sen verran kuvia sitten on kyllä tallella, mitä tuolla digijärkkärillä kuvailin yhdessä välissä. Eli harjoittelin Kool-Aid värjäystä. Piti värjätä vain yksi kerä Nallea (eli 150g) mutta lopputulos oli 300g Nallea, 100g 7-veljestä ja n oin 100g Bambinoa/Woolia. Väreistä kaikki eivät ole minun värejä, mutta menevät sitten varmaan johonkin joululahjatyöhön tai sitten lankavaihdossa eteenpäin...

Tässä värjäyssessio I: eli lähtökohdat, Nallea ja  Kool-Aidia (Cherry, Black Cherry, Pink Lemonade ja Tropical Punch
180205.jpg

Lanka vyyhdille, apuna keittiön ruokapöydän tuoli:
180215.jpg

Vyyhti likoamaan mietoon astianpesuaineveteen, ja kun en ämpäriä löytänyt niin piti ottaa avuksi löylyastia... (nuo siniset langat on vyyhtiä sitovia lankoja, ettei ole sitten ihan kauhea tehtävä saada se takaisin kerälle, sitten joskus) :
180219.jpg

Langan ollessa likoamassa leikkasin muovipussista alustan (halkaisin isomman muovipussin alustaksi, sitten tuli mieleen että minullahan oli pari kroonikkovaippaakin, joita olisi voinut käyttää...) ja liuotin värijauheet veteen, noin 2dl vettä per pussi väriä):

180221.jpg

Tuoksut vai pitäisikö suoraan sanoa että hajut, olivat aika tyrmääviä, esanssisia ja keinotekoisia. Miten kukaan voi juoda tuollaista? Sitten vain kertakäyttökäsineet käteen ja lankavyyhti pois likoamasta, ylimäärisiä vesiä pois puristellen...

180220.jpg

Värit 20ml kertakäyttöruiskuihin ja hommiin! Värit vasemmalta oikealle  Black Cherry, Cherry, Tropical Punch ja Pink Lemonade 

180218.jpg

Kun lanka oli saanut värinsä, nostin sen piirasvuokaan

180217.jpg

Ja sitten mikroon! 3*2min ja välillä aina pieni jäähdytys. Lopuksi kuuma (höyryävä) lanka kylmään veteen (muutenkin käytin joka vaiheessa mahdollisimaan kylmiä vesiä estääkseni huopumista, vaikka tuo Nalle onkin Superwash-käsiteltyä).

Lopputuloksestakin on kuva jossain, varmaan kameran muistikortilla vielä... sekä sitten niistä lopuista noin 8 eri värikokeilusta... Vielä olisi noita punaisia värejä jäljellä, olisipa värjättävää lankaakin! No jos sitten seuraavassa postituksessa esittelen niitä, samoin kuin jos saisin kuvattua uudestaan sitten nuo kesän aikana valmistuneet neuleet...